Senaste inläggen

Av Kathy Överby Nilsson - 10 september 2011 11:29

Tänk om jag hade bangat ur där den 1 juni 2010. Om jag inte hade lagt mig på det där bordet. Hur hade mitt liv då sett ut idag??


Det finns ju inget svar på den frågan. Det är jag ju medveten om. Men ändå kom den funderingen i morse. Vad hade jag vägt om jag inte hade tagit steget??  Återigen.....det finns inga svar!!


Det jag KAN konstatera är att jag inte hade åkt slalom, inte köpt de där jeansen, inte varit ute och sprungit. Inte hade varit så pigg, inte hade haft all den energin....

Säkerligen har jag blivit "tuffare", fast det är nog inte sånt jag märker.....det märker nog andra. Men ibland kan jag reagera själv, finns vissa situationer där jag agerat på ett sätt jag ALDRIG skulle ha gjort tidigare. Om det har med bättre självkänsla att göra, det har jag ingen aning om.

Däremot tänker jag inte lika mycket på om jag är störst i ett rum längre. Det gjorde jag alltid förr. Nu gör jag bara det ibland.....


En liten fundering är oxå om andra är annorlunda mot mig nu än tidigare. Det finns vissa bekantskaper jag har, som jag inte tror hade varit som de är idag om det inte varit för min GBP.... Men jag kan ha fel. Men det handlar inte om nån annan än mig själv egentligen.....


Ha det bra


//Kathy


ANNONS
Av Kathy Överby Nilsson - 4 september 2011 19:32

Jag har börjat att tänka på familjens matintag. Detta är nog säkerligen inte alls bra.... Men det lastas in mat i "kakhålet".

Tallrikarna är fulla av mat.....överfulla!! :-O Sen tar man en nästan lika stor portion till............ Jag har glömt hur det var innan..... De kanske gjorde så innan oxå...

Och efter detta överintag blir man ju naturligtvis övermätt, vilket gör att man blir trött och orkeslös.

Nu har jag gett "order" om att om man fortfarande är hungrig efter den första överfulla tallriken, så får man ta knäckebröd. Men då är man inte lika intresserad längre.


Så min nya strategi ska nog bli att familjen får äta som mig!!! Inte lika små portioner....men på samma tider. Då kan det inte finnas en chans att de skulle orka dessa tallrikar.


Maken har väl en viss förståelse för mitt resonemang.....men tonårsgrabben är inte lika förstående. Nu är det absolut inte så att de inte får mat.......vi pratar BERG av mat!!!!!


//Kathy -som blir mer och mer medveten om sitt matmissbruk

ANNONS
Av Kathy Överby Nilsson - 4 september 2011 18:13

Jag gjorde det!!! Jag gjorde det!!!


Idag hade jag bestämt mig för att gå uppför den där skidbacken. Och jag åkte dit och gick och gick och gick. Det var hur jävla jobbigt som helst!! Klarade heller inte hela backen. Men det ska jag göra nästa gång. =)

Efter att jag gått så åkte jag hem och gjorde ett ombyte på mina fötter + att jag fixade mat till familjen....sen tog jag en tur till. För Er läsare som bor i Eda tycker jag absolut att Ni ska ta en tur till Valfjällstornet. Själva Tornet är stängt pga underhåll, men utsikten är inte stängd. Nästan så jag skäms att som både kommunpolitiker och uppväxt i kommunen inte har besökt denna underbara plats tidigare. Jag har sett Tornet tidigare.....men då har det varit när jag åkt slalom. Vem är intresserad av ett Torn och av utsikten då lixom?? Och som de flesta av Er vet så har jag inte åkt slalom sen ungdomens dar. Jo, jag gjorde en tur i vintras, men då var jag salig över at ö.h.t åka slalom så jag tänkte inte på Tornet.


Nu har jag snart uppnåt alla mina mål. =) Jag kommer i ett par Levis jeans igen, har åkt slalom och gått uppför Valfjället (fast jag är inte klar). Det jag har kvar är väl Boda Borg......Känns som jag har fler mål?!?!?!?!?!


Ja, ett mål jag har numera är ju att inte väga mer än 60 och heller inte mindre än 55 kilo. Och jag håller mig därinne.......


Over and Out


//Kathy 

Av Kathy Överby Nilsson - 2 september 2011 19:54

Skrev ju igår att jag skulle börja springa istället för att gå. Och idag gjorde jag det!! Just nyss faktiskt!! Min tur är ca 5 km, och jag sprang ca halva turen. Alltså 2.5 km!!! Jag är mäkta stolt!! =) Att det inte blev hela turen beror inte på att jag inte har orken, utan att mina ben verkar tycka att det är jobbigt. =( Jättetråkigt och märkligt! Visst att jag blev sliten, men har mer ont i benen/låren. I början så var det ju orken som var problemet OCH att jag fick ont i hela kroppen. Har inte ont i hela kroppen och orken har jag!! Det går framåt =))


Så hur ont i själen det än må göra så får jag väl ändå tacka min partikamrat som tvingade iväg mig igår........Tack! ;-P


Så nu är frågan om jag kommer fixa Valfjällsbacken på söndag........Den som lever får se.... =)


//Kathy

Av Kathy Överby Nilsson - 1 september 2011 21:12

Nu har jag väntat länge nog, men nu får det vara bra!! =) Nu ska det bli slut på gåspringandet!!! Nu ska här springas!!! =)

Idag anordnade nämligen kommunen en aktivitet för kommunanställda och förtroendevalda. (Jag är både och ). Det går ut på att man kan gå eller springa en runda på ca 7 km. Jag och en partikamrat kom på den smarta ideén att springa några få steg..... Det dumma var att "vi" tävlade.....Så sprang lite för fort och alldeles för kort..... =(  Hade vi varit lite "smarta" hade vi pratat ihop oss innan.....kunde vi ha sprungit halva turen..... =) (Eller mest troligt en fjärdel)

Men hursomhelst så kände jag vad taggad jag blev av att springa!! Och hur härligt det är efteråt!! Så nu är det bara att komma igång igen. Har varit lite dåligt med gåandet ett tag. Har inte hunnit! =( Jag vet att det är en jättedålig ursäkt, men tyvärr är det sant. Så här i början på hösten ska det verksamhetsplanera inför 2012. Och då jag är med lite överallt så..........! Men jag tror att det är lite lugnare nu ett tag....Det som är lite tråkigt är att det även ska passa makens tider.....Men, men........Allt går om man bara vill!!! =)))


Annars är det väl som vanligt. De två sista veckorna har jag fått höra flera ggr att jag är mager, att jag inte kan gå ner mer, osv osv...... Kan säga att det börjar bli lite jobbigt.... :'( Just för tillfället så gör jag inget för att "gå ner", tänker naturligtvis på vad jag äter. Men inte så att jag "jobbar" för att gå ner. Jag går ner ändå... Syns inte på vågen, men på kläderna.

Idag var det t.o.m en inom sjukvården som reagerade på vad liten jag blivit och frågade om jag verkligen mådde bra..... Jag MÅR bra!!

Sen har jag även idag fått höra att jag ser fräsch ut!! =))) DET är roligare att höra!!! =)


Har fortfarande inte gått uppför den där slalombacken......kanske till helgen?! Snart blir det för kallt.......

På tal om kallt så hade jag idag stora planer på att ta vinterjackan......snart den åker på!!!


Nä nu får det vara bra för denna gången....


Take Care


//KathyAv Kathy Överby Nilsson - 21 augusti 2011 22:03

Jag skrev ju för en tid sedan att jag skulle utesluta potatis. Detta för att jag blir äckligt mätt. Detta har jag ju nu gjort. Men det ÄR lite enformigt. Så idag så kokade jag mig kålrot och morötter till det stekta fläsket. Det funkade skitbra!! =) Så nu kommer här att ätas kålrot och morötter!! Ser även roligare ut på tallriken.


Igår var jag med min kära bror i Stora Staden Karlstad. Efter ett IKEA besök så gjorde vi centrum osäkert. Tanken var att brodern skulle köpa sig lite nya kläder....Vilket han gjorde. En tröja och några strumpor!! =)))

Vi gick in på en affär i Karlstad som gjorde oss båda stumma av chock!! En för oss helt vanlig tröja kostade 1199:-!!!!! Och det hängde en flanellskjorta på ett ställ för det nätta priset 2199:-!!! Vi lämnade den affären ganska omgående.....


Men hur som helst....När jag är i Karlstad annars så är det oftast i jobb, då är det inte att springa i affärer. Så jag hade aldrig varit på nåt som kallas "MittiCity". Men in dit gick vi ju naturligtvis! =) Som jag har berättat tidigare så har jag haft en dröm om att äga Levis jeans igen...köpte ju ett  par förra helgen. Supernöjd!!

Men vet ni vad?! På "MittiCity" fanns en egen affär med Levis kläder!! =) DIT skulle ju jag...Brodern följde lagomt road med!! =) För att göra en lång historia kort så köpte jag mig ett par svarta jeans, samma modell, en storlek mindre.


På kvällen igår så var vi några tjejer som träffades för att senare gå på Folkets Park!! I de flesta situationer där det är kvinnor med så pratas det ju om min operation och om min viktnedgång. Så även denna gång. Och utan att gå in på allt vi pratade om så blir jag återigen medveten om att jag omedvetet sårar människor. Jag väger ca 56 kilo och tycker att jag är tjock! JA! Så är det! Jag har, i min värld, en enorm mage! När jag vägde 110-115 kilo så tyckte jag oxå att jag var tjock! När jag vägde 80 så kände mig tjock......ja ni förstår. Det spelar ingen roll hur många kilo man väger, för problemen är de samma. Tror jag har varit inne på detta förut.... Jag tycker det är lika jobbigt att köpa kläder nu som förut....vrider och vänder framför spegeln och tycker att jag ser tjock ut, precis som tidigare. Men som en av tjejerna sa igår - Du har iaf fler kläder att välja på nu!! SANT!!

Men en gång tjock alltid tjock!!!  Bara för att vågen visar mindre kilon och kläderna har en annan storlek så har inte huvudet ändrat sig!!!

Jag ångrar inte operationen. Absolut inte!! Men livet blir inte en dans på rosor för att man går ner i vikt........

Tänk på det!! <3


//Kathy

Av Kathy Överby Nilsson - 13 augusti 2011 19:57

Jo, då skulle jag ju åka och inhandla lite höstkläder till mig själv. Detta gick inget vidare. =(

Åkte först till Lindex. Provade där ett par röda jeans i strlk 40, alldeles för stora. Inte heller var de fina i modellen. Hittade heller inget annat på Lindex som föll i smaken. Gick då in på Kappahl. Provade där en klänning i strlk 38, passade. Men det var helt enkelt inte jag. Klänningen är säkert jättefin, på nån annan. Men vet ju nu iaf att den klänningmodellen inte är jag. =) Sprang in på JC för att titta på jeans. Hittade inget. Fortsatte min tur till MB. Hittade inget!! Gav upp!!

Ringde min man och talade om att det blev en billig shoppingtur.


Hur som helst var jag och fick mig lite mat. Medans jag åt denna maten träffade jag en gammal bekant. Denne har inga hämningar alls utan säger det som faller sig in. ;-)

Hon talade om att det snart är anorexia (stavning) varning på mig. Undrar om fler tänker så men inte vågar säga det??? Jag tycker inte att jag behöver oroa mig för att jag är FÖR smal. Men visst jag tycker ju att jag behöver gå ner mer..... hmmmm


Efter detta bestämde jag mig för att nu jävlar måste jag hitta ett par jeans iaf. Åkte tillbaka till JC. Fick hjälp med att hitta ett par jeans. =) Så nu är jag ägare till ett par Levis jeans. Och dessutom var det visst 100 kr rabatt idag på jeans!! =) Jeansen är lite lågt skurna, vilket är lite lustigt då mina tidigare byxor har varit så höga som möjligt för att få plats med magen. =) Problemet är ju övermagen!! Jag har ju ingen plattmage. Men min man sa att jag får sluta vara så fåfäng....Får väl överväga det då!!


Idag har jag även varit ute och gått, underbart då jag inte hunnit det de sista dagarna.


Nu ska jag nog hoppa in i duschen för att sen bänka mig framför den där dumburken. Tittar nästan aldrig på tv, men nu bestämde vi att det ska vi göra!! =)


Over and out!


//Kathy

Av Kathy Överby Nilsson - 12 augusti 2011 15:59

Suck!! Jag vet inte riktigt vem jag är..... =( Klädmässigt alltså! Nu är hösten på väg, och jag har inga höstkläder. Inför sommaren hade jag inga sommarkläder och nu detta. Det enda jag har köpt mig är en jacka med pälsfoder, jag fryser ju så in i bomben. Men vad har jag för stil egentligen?? Förra hösten gick jag mycket i klänningar och kjolar. Under våren har det varit mycket jeans. Under sommaren kjol, klänning och shorts. Förr så ha jag ju fått köpa sånt som passar. Nu passar ju det mesta. Måste ganska snart inhandla nya kläder, hade faktiskt lite planer på att göra det imorgon....Men vad ska jag rikta in mig på??


Är det här jag?

http://www.kappahl.com/ProductImages/KAW_210260_F_1.jpg


Eller nån av de här?

http://www.lindex.com/se/shop/damklader-shop-the-look/


Det här??

http://www.jc.se/sv/Jeans/Levis/5703-00-03/


Jag får nog sova på detta.....


Som rubriken säger så är det ett lyxproblem =S


//Kathy

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se