Senaste inläggen

Av Kathy Överby Nilsson - 18 mars 2014 21:47

Idag fick jag det fina uppdraget från den lilla ljusa att rulla hår på en av våra boende. Det hände nämligen en liiiten incident när jag var på "bygget" sist... :-S En boende med mycket långt hår råkade jag nog rulla håret på. Detta slutade i katastrof....för att komma ur katastrofen var jag tvungen att använda sax...

Så idag skulle jag då rulla hår igen! Det gick så bra!! =) Alla blev nöjda o glada o ingen sax behövde användas. =)


Jag tycker fortfarande att det är otroligt roligt att jobba. Att ha arbetskamrater på ett helt annat sätt än tidigare. Det är så viktigt att ha arbetskamrater. Jag tänker på de som inga arbetskamrater har. Det kan inte vara roligt och framförallt inte hälsosamt. Har man turen att ha de arbetskamraterna som jag har så kan man dela glädje o sorg. På min arbetsplats så skrattar vi mycket, samtidigt så pratar vi om livets allvar. De människor som inte har den möjligheten tycker jag så synd om.


Mina funderingar kring att gå igenom ett operation till håller sakta men säkert på att mogna. Jag är livrädd för operationer. Men när jag står framför spegeln i födelsedräkten är det ingen rolig syn som möter mig. Det är inte roligt att fortfarande inte vilja visa sig i bikini. De som endast ser mig med kläderna på förstår nog inte riktigt vad jag menar. Det syns ju inte med kläderna på... Men tror nu att jag ska göra slag i saken. Kan inte få annat än nej från Landstinget. Men med mitt häng så tror jag inte det. Kanske ska satsa på beach 2015? =)

Den dagen jag får ett ja ska jag lägga ut en bild på eländet....Men än så länge så törs jag inte.


De flesta vet ju vid detta laget att jag är lite politiskt engagerad.... Idag fick jag den lilla ljusa att ta kort på mig. Skulle medlemmarna i mitt parti vilja att jag fortsätter med politik efter valet så kunde detta kort vara perfekt i valkampanjen.

 


//KathyANNONS
Av Kathy Överby Nilsson - 14 mars 2014 20:22   


Ja då har ÄNTLIGEN klänningen kommit!!! =) Jag var ju jätterädd att den skulle vara får stor...den kanske kunde ha varit mindre...men det går!! =)

Men jag förstår ju att jag får hitta väldans bra underkläder till . En kläminunderklänning eller så! Nu ska det hittas skor, underklänning och typ en bolero eller liknande... =)


I övrigt är allt som vanligt. Våren är verkligen här. Sitter just nu och hör hur regnet öser ner. Och med detta kommer ju vårkänslorna som i mitt fall handlar om en ny vårjacka först o främst. Jag vet inte när jag köpte en ny jacka sist. Vårkänslor betyder oxå att jag vill ut o gå igen. Det är inte så kallt...även om vi har haft en mild vinter har det varit kallt för mig. Så nu känns det verkligen underbart! =)


Nu ska jag tydligen fortsätta att titta på Lets dance (som jag inte vill)


Hej å hå!


//Kathy

ANNONS
Av Kathy Överby Nilsson - 3 mars 2014 23:46

Idag på jobbet kom ett litet inslag på tvn om vår Statsminister Reinfeldt. Jag råkar nog lite ironiskt säga att Oj där är ju min vän....han gör valarbetet så mycket enklare....

Helt plötsligt spårar samtalet...eller min ironi...ur totalt!! =)

Att jag är ensamstående kan inte ha gått många förbi...eller jo det kanske det kan. Pratar väldigt sällan om just den delen av mitt privatliv. Men hursomhelst så är jag ju väldigt singel....Varav en av mina arbetskamrater tycker att denne Reinfeldt kunde bli min partner. Jag talade nog tydligt om vad jag tyckte om den saken. ;)


Men nu har jag funderat lite....Kanske jag skulle sluta att vara ensamstående o träffa en man?!?! Och då förstås en Moderat! =) Nä nu skojar jag ju naturligtvis!!! =)))))))


Säkert lyckades jag få någon att sätta i halsgropen! En man?? En Moderat?? Har hon blivit tokig?? NÄÄ...bara lite busig! =)))


Jag har inte skrivit på ett tag...kommer inte ens ihåg vad jag skrev sist. Men det är mycket jag har börjat tänka på som är enklare i mitt jobb i och med viktnedgången. Och även roligare. Förr kunde jag vara lite rädd att nån av de boende skulle påpeka min vikt eller utseende. ( Tror jag nämnt det tidigare) Idag är jag inte alls bekymrad för det. Mitt utseende kan jag inte göra så mycket åt...men när nån nuförtiden påpekar hur jag ser ut handlar det ju inte om att jag är överviktig längre. Det finns jättemånga människor som är överviktiga och vackra...säger inget om det!! Jag är absolut ingen skönhet nu, men det var nog värre förut. Vet inte om det kanske handlar lite om självförtroendet...men vet bara en person som har sagt till mig efter viktnedgången att jag är ful. Förr sa väl ingen direkt att jag var ful....men mellan raderna.

En annan sak som är "kul" är att jag inte längre behöver fundera över vilken sida av sängen jag ska stå. Vi har ju boenden som sköts i sängen. Då flyttar man ju ut sängen från väggen o står på varsin sida. Förr såg jag nog till att jag inte behövde stå närmast väggen. Var ju pinsamt att behöva flytta ut sängen S?ÅÅÅÅ långt.... Idag funderar jag inte alls utan tar den sidan som "är över"....

Utan att fortsätta dra massa exempel så är det mycket enklare att vara i den storleken jag är nu än den jag var innan....bara en ynka grej till.....förr var jag lika blöt som den boende vid dusch...fast av svett...inte idag!! =)


nu ska nog jag sova så jag orkar med morgondagen!! Är ju ledig! =)

//KathyAv Kathy Överby Nilsson - 21 februari 2014 09:30

Nu blir jag lite smått irriterad på mig själv. Skrev ju i förra inlägget om de där jeansen jag köpte på Kappahl. Snygga jeans! =) Köpte dem i strlk 38 fast de satt som ett korvskinn. Vet ju att de töjer sig då det är stretch.....men va fasen!!?!?!?! Skulle visst ha köpt 36!!!!! =( Hade på mig dem igår...o de hänger i rumpan.... (den jag tydligen inte har enligt de två F:en)

Undrar om man får byta till en mindre storlek när man haft på sig dem....tror inte det egentligen..... får tvätta dem i 90 grader.....


Så vad lärde jag mig av detta? Köp alltid en storlek mindre än man tror när det gäller stretchjeans..... Vilket jag trodde att jag lärt mig sen tidigare......


Under helgen så jobbar jag!! Hurra!! =) Jag tycker ju om att jobba....mindre kul att ha delade turer, vilket jag har både lördag o söndag... Men men....bra arbetskamrater o härliga boenden så är det lixom inga problem.

När det gäller mitt matintag så är det ju fortfarande så att det funkar mycket bättre när jag jobbar.


Nä nu ska vi nog göra oss klara för dagen...! =)


//Kathy

Av Kathy Överby Nilsson - 20 februari 2014 04:57

Vaknade alldeles nyss. Och klockan är bara barnet. Gääsp!!


Jaja....kan väl lika gärna passa på att blogga lite då! =)

Vad händer i mitt liv...? Inte mycket. Har nog ett ganska tråkigt liv. Det går i familjen, hemmet, jobbet och politiken.

Tycker fortfarande att det är roligt att jobba. =) Börjar mer o mer komma in i rutinerna. Inte helt men....det går åt rätt håll. =)

Igår var jag på mitt första personalmöte på flera år. Eller jag har ju varit på personalmöte, men då som facklig eller politiker.

Jag åkte till personalmötet i mina vanliga kläder. De kläder jag normalt sett brukar ha på mig. Ett par tights, en blus o stövlar. Oj, vilka kommentarer!!! "Ska du på bal?" "Ska du på fest?" osv osv.... Jag fatta inget, och fattar fortfarande inget...?!?!?! Jag ser ut så... Måste nog titta över min garderob. Min garderob består nog mest av kläder som jag har för att gå på massa möten o även för att representera kommunen. Det hänger nog en massa klänningar, blusar, kjolar där. Har nog inte tänkt så mycket på det, förrän idag. Jag kommer absolut inte ändra nåt i min garderob. =) Tycker om den som den är. Fast den måste uppdateras. Så när smset från Kappahl om 100 kr rabatt på jeans kom, så köpte jag ett par jeans. =) Det är så roligt att handla på Kappahl! Känner mig

hur smal som helst. Dessa jeansen köpte jag i storlek 38!! =)))))) Får nog fortsätta handla där. Visserligen satt jeansen som ett extra skinn...men men. Det är stretch. Provade även 40, men vet av tidigare erfarenhet att de blir säckiga efter ett tag.

 

Klänningen från www.bonprix.se har fortfarande inte kommit... Får verkligen hoppas att den passar. Annars har mamma lovat att hon ska hjälpa mig. Hon hade mest synpunkter på hur jag skulle få den att sitta uppe hon..Fniss. Får ju tro att det är ett gummiband högst upp. Det är det på de andra klänningarna jag har som är i den modellen. Ingen har ännu åkt ner!! =)


Min bästaste vän har börjat leva ett sundare liv. Nu under tre veckor ska det hinkas vatten, inte äta socker, inte bröd och inte pasta..... Och det ska promeneras. Inte fel alls att lägga om sin kost osv, men det känns helt underbart att inte riktigt ha de problemen. Även om jag gnäller om hur tjock jag är osv, så behöver jag inte längre fundera så mycket på det här med kosten. Och det handlar inte om att jag kan äta vad jag vill för att jag har gjort en operation o är smal!! Nänä, det handlar om att jag redan gått igenom det där. Min bästaste vän ville att jag skulle följa med på denna resa, för att lära mig äta rätt. Jag vet hur o vad man ska äta! Jag har levt med den här nya kroppen i snart fyra år. Precis som alla andra har jag stunder när just kosten inte är det viktigaste. Men så märker jag ganska snabbt när det börjar barka iväg åt fel håll. Då gäller det att ta itu med problemet.

Jag kan då ta perioder när det absolut inte fuskas med nåt, när jag tänker på att få i mig mycket kött osv, sånt som gör att MIN kropp mår bra. Men som sagt, är väldigt tacksam för att jag inte längre har de problemen.


Nä nu är det nog dax att gå upp o väcka barn! =)


//Kathy


Av Kathy Överby Nilsson - 9 februari 2014 22:29

Vad händer i mitt liv måntro?! Inte mycket! =) Jag jobbar och håller på med politik. Sedan är det sånt där vanligt som alla andra gör...tvätt, disk osv


Jag var på Svenska Rallyt igår. Det har jag inte varit sedan innan Felicia va född. Å det börjar ju bli några år sedan nu. Det lär nog bli fler Svenska Rally för min del. Trivs med att vara i skogen, trivs med de människor som var med och jag tycker om gemenskapen på en sådan tillställning. Jag var chaffis igår, och det enda som kan "skrämma" mig lite är denna fylla... De jag hade med mig skötte sig exemplariskt men man såg människor som kanske inte var lika exemplariska. Klarar inte att stå för egen maskin....ligger o sover i snön...osv osv... Nu var inte dessa o sprang ute i vägen för bilarna. Men kan bli lite förfärad ändå.. Konstaterade rätt snabbt att det här är vuxna människor som får sköta sig själva. La mig bara i nååågra ggr.


Jag har under veckan funderat lite på mitt jobb kontra den politiska värld jag befinner mig i. I den politiska världen har jag funnits i snart 8 år. Det är en hård värld. Och för min del en mycket mansdominerad värld. För att "ta plats" kan jag möjligen ha blivit lite "hård" med åren. Har nog blivit en kanske "otrevlig" människa. Har ju även fått höra att jag är otrevlig. Visst jag har ett humör utan dess like... Vet att en del människor inte vågat ta kontakt med mig för att "ryktet" är att jag är hård.

Denna bild är inte riktigt sann kanske. Jag är inte varken hård eller otrevlig. Eller hård....jag kanske kan vara lite rättfram, vilket inte alla uppskattar.

Har nu under dessa veckor jag jobbat förstått att jag verkligen behövde komma tillbaka till "verkligheten". Faktiskt få visa att jag är en omtänksam människa. En medmänniska. Men mest få känna, att jag inte är den där hårda människan som många tror. För till slut börjar man ju tro på det själv.

Jag har under veckan fått höra att jag är snäll..Jag blir nästan chockad!! Jag??? SNÄLL!?!?!?! Vad hände nu???

Så...Jag är en softis utan dess like....men hård när det behövs!!! =)


Nu måste jag få berätta att jag beställt en klänning tills jag ska på den där kongressmiddagen i början på april. Har hittat en sida, för ganska längesedan, som säljer fina klänningar till mycket bra priser. =) Här nedan är den. Nu måste jag hitta skor osv..Tyckte denna var jättefin. Enda problemet är att minsta storleken var 40/42...Hoppas den inte blir för stor. Men blir den det så får jag åka till mamma o sy in den!! =)

 


Nu ska jag sova...fick se att jag börjar 6.45 imorgon. Ojoj...


//Kathy

Av Kathy Överby Nilsson - 2 februari 2014 21:55

Finns nog ingen som inte fått med sig att jag börjat jobba igen. =) Jag har ju nu gjort min första helg. Det är inte direkt nån höjdare med delade turer. Denna helgen hade jag en delad tur, men nästa gång jag jobbar helgen har jag två delade turer.

Kommunal kämpar med att få bort dessa turer. Och det är jättebra! Men kampen FÅR inte sluta med att det blir fler helger!!! Idag jobbar man ju dessa turer för att slippa jobba fler helger, eller oftare...


Att jobba inom vården är ett roligt o givande arbete. Och framförallt omväxlande. =) Man får göra många varierande uppgifter.

Det är ett fysiskt tungt arbete. Och det var anledningen till min rubrik..


Har funderat lite på hur det är att jobba nu när jag är lite mindre mot förut när jag var större. Jag kommer ju inte riktigt ihåg heller.... Men jag har idag inga problem att stå på huk när jag ska ta på strumpor eller andra kläder. Förr klarade jag inte stå på huk...då lutade jag mig ner o sen blev det lite ont i ryggen.

Jag kommer ihåg att jag tyckte det var lite jobbigt när de gamla påpekade hur stor jag var. De kunde säga nåt i stil med att jag gick fort trots att jag var så stor.

Förr orkade jag mer. Var stark som en oxe... Men av den styrkan finns inte mycket kvar. Och det var mycket konstigt för mig...förr märkte jag inte av när man skulle vända en vårdtagare. Det bekom mig lixom inte. Idag får jag verkligen ta i för att fixa det... Vart har min styrka tagit vägen??


Jaja....I april ska jag på en tvådagars kongress. Tvådagars betyder middag på kvällen. Tvådagars betyder att jag kommer hålla på i evigheter för att hitta kläder. Tvådagars betyder klänning. =)


Nu ska jag sova...eller försöka iaf. Imorgon är jag ledig och har bestämt en lunchträff med Erika. Har nog inte träffat henne sen i somras tror jag. Vi bor ju så långt ifrån varandra. Hela 2 mil skulle jag tro. Och vi jobbar på samma ort med kanske 3 minuters gång väg ifrån varandra.... ;) Så vi träffs ju inte så ofta. Men imorgon så!!!!!! O va jag längtar!! =)))))


//Kathy

Av Kathy Överby Nilsson - 29 januari 2014 23:26

Känns som min blogg har blivit lite av en vardagsblogg. Där jag skriver om lite allt möjligt! =)

Och det är ju inte så konstigt...min blogg...mitt liv! =)


Nu har jag inte skrivit på några dagar. Har haft några tuffa dagar med många tårar. Av olika skäl kommer jag inte gå in mer på det. Men dessa dagar har verkligen fått mig att få upp ögonen. För de som känner mig väl vet att jag sällan beklagar mig. Istället blir jag "borta" ett tag för att få distans. Den här gången gjorde jag inte det. Jag berättade för mina närmaste att jag mådde dåligt. Och inte fasen vände de mig ryggen! De få jag faktiskt ser som mina närmaste har funnits där hela tiden. Ringt, skickat meddelande, hälsat på och funnits! Jag har fått gråta, vara arg, lessen, otrevlig ja även på gränsen till apatisk. Fått prata ur mig. Varför har jag inte gjort det förut?!?! Det var inte så farligt att låta någon komma mig nära.

Ett stort tack för att ni finns! Vet faktiskt inte hur jag skulle fixa det utan Er. Är visserligen inte riktigt i hamn än, men kommer väl dit så småning om. Så Tack <3


Trots dessa dagar så har jag försökt uppfylla mina olika åtaganden. Förutom hem o familj så är jobbet prioriterat. Fanns stunder då jag funderade på att ta nån dag ledigt. Men nä, tycker om mitt jobb o mina arbetskamrater. I dessa dagar har det varit rena semestern att gå till jobbet. =) Bra betyg! =)

Däremot har jag lämnat över några möten till ersättare. Helt enkelt för att jag inte ville va offentlig i det "skick" jag var.


Vad som är mindre bra är att jag glömmer bort min hälsa. Haft fokus på nåt annat, då missar jag detta med ätandet. Glömmer att äta! Straffet för det kom igår. En blixtrande huvudvärk o trött.


Har egentligen inte så mycket mer nu... =)

Ska förstås jobba min första helg på sju år...eller första på mitt jobb. I det politiska är det ofta helgarbete. Men nu ska jag jobba en delad tur på lördag o en vanlig dagstur på söndag. Känns faktiskt lite pirrigt. Nu vet jag att jag har världens bästa arbetskamrater...men på helgen är vi fyra istället för fem som arbetar. Jag har ju inte riktigt full koll på allt som ska göras...jag frågar mig fram. De boende ska upp på morgonen, mediciner, frukost, kaffe, näringsdryck. Sen är det ju lunchen osv osv osv.... Är så rädd/bekymrad att jag ska va till belastning. Vill lixom kunna ALLT med en gång. Det är en omöjlighet!

Men som sagt, mina arbetskamrater är så förstående för mina icke ännu färdiga kunskaper!! =)))) Det får ta den tid det tar...så länge ingen av de boende blir lidande för att jag är lite ringrostig så är det bra!!


Nä nu tar jag natten!


//Kathy

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se