Senaste inläggen

Av Kathy Överby Nilsson - 25 juni 2013 23:22

Nu är det ett tag sen jag bloggade!


Jag mår helvetes jävla bra!! =) De där sprutorna är verkligen vad jag behövt. De är väl inte så jädrans roliga att få men...va fasen!?!? Jag mår ju bra! Piggare o framförallt gladare. Undrar om omgivningen märker av det...JAG märker det! Jag blir inte lika fort irriterad. Tjaffsar inte om småsaker längre. Är, enligt mig själv, mycket lugnare. Och det är positivt för både mig o alla runt omkring mig.


Jag har blivit SÅÅ duktig på att äta mat. Har inte ätit knäckebröd alls! Jag försöker ju få i mig den där äckliga gröten. Men härom dagen gav jag upp. Det är så vidrigt. Har fått förslag på olika recept...men tror jag väntar lite med det. Har verkligen plågat i mig gröten på morgonen. Så ska det inte vara. Nu har jag börjat med yoghurt. Jag dumpade tidigare på yoghurt...men jag testade, det gick bra. Har även börjat äta smörgås. Grovt bröd. Jag har börjat ha med mig smörgås i väskan. Ja, det börjar kännas hoppfullt igen.


När det gäller viktnedgång så har jag fortfarande ingen aning om vad jag väger. Men jag TROR att jag går ner, sakta med säkert! Jag KÄNNER mig inte jättetjock längre...Inte hela tiden iaf som det var tidigare.


Men jag tror att det jag faktiskt tycker är det bästa just nu är mitt humör. Det är jobbigt o påfrestande att gå omkring o vara irriterad hela tiden. Att nu gå omkring o må bra är så jävla underbart. =)


Minnet...ja det är nog helt återställt! Äntligen! Jag behöver inte skriva upp längre. Jag kommer ihåg. Däremot märker jag att det är svårt att komma ihåg saker ifrån tiden då minnet var mer eller mindre borta.


Nu somnar jag snart! =)


//KathyANNONS
Av Kathy Överby Nilsson - 17 juni 2013 22:27

I förra inlägget skrev jag om att jag är på gång efter dessa månader med orkeslöshet.

Och jag är verkligen på gång! =)

I ett annat inlägg skrev jag om hur man vet om man är pigg!

Jag tror jag snart kan svara på den frågan! =)


På torsdag är det dags för B12 spruta nr 3. Då är det bara 2 sprtor kvar sen. =) Det ska ju även tas prover. De proverna måste vara väldans positiva! =) Jag börjar känna igen mig själv!! =)))


Numera behöver jag inte vila flera gånger om dagen för at orka med helt vanliga sysslor. Jag har återigen börjat städa på ett helt annat sätt. Under dessa jobbiga månader har jag bara känt det som ett tvång att städa, nu är det roligt igen.=) Och jag behöver inte VILA!!! =)

Idag tog jag med mig barnen o gick till Konsum. Det är inte långt alls, men jag har inte haft orken förut! Men Idag gjorde jag det! Utan att behöva vila när vi kom hem. Istället ställde jag mig o stekte ett berg med våfflor. Livet börjar kännas underbart igen! =)


Sen var det minnet då.... Jag blev SÅ glad idag när Fanny bad mig hämta nåt när jag ändå var på ett ställe. Och jag kom ihåg det, fast jag gjorde annat innan jag kom tbx. Och mitt ärende var ju något annat. Men jag kom ihåg båda två sakerna! =) Det har blivit bättre. Igår var jag på ett möte. Jag skrev visserligen ner vad som blev sagt. Men skulle någon fråga mig så skulle jag nog kunna svara på det. =))))


Och nu det kanske mindre viktiga egentligen. Om jag går ner i vikt?! Jag äger ingen våg, så jag VET inte! Men när jag ställer mig framför spegeln kan jag nog se i ansiktet och på nyckelbenen att jag är på väg ner. Det är ju egentligen på magen jag vill gå ner....men det kommer väl.

Äter äcklig havregrynsgröt nästan varje morgon. Inga knäckebröd på evigheter.


Jaa....jag börjar känna igen mig! =) Det här är jag! Inte en orkeslös o lättirriterad kvinna. Jag är en glad o positiv kvinna med skinn på näsan//Kathy

ANNONS
Av Kathy Överby Nilsson - 15 juni 2013 00:01

Nu jädrar i min låda börjar jag märka en skillnad! =) Äntligen!


Jag har ju nu fått 3 injektioner med järn. 2 sprutor med B12-vitamin, har tre kvar. Det jag märkte efter järnet var att huvudvärken försvann. Jag var inte yr längre. Huvudvärken o yrheten har kommit några gånger, då för att jag inte varit lugn nog. Men jag har inte varit pigg, utan känt mig ganska orkeslös o trött. Så väldans trött.


Men idag, har jag varit PIGG!! =) Vaknade som vanligt alldeles för tidigt..HMF... Hängde en tvätt..satte igång en ny maskin...gjorde gröten, och detta utan paus. =) Inte alls sliten. Tog även en tur till min mamma som bor ca 1,5 timme härifrån. Sen handlade och städade...hängde en maskin...lagade mat, och fortfarande pigg! =)

Helt otroligt!! Inte haft det så här på länge. Och det här är ju vanliga sysslor som man bör klara av! Ja, jag är fruktansvärt glad! =)


Och med tanke på att jag har TRE sprutor kvar...jag kommer bli superkvinnan!! Fniss!


Mitt minne börjar bli något bättre. Det glädjer mig oxå enormt. För det här har varit skitjobbigt. Jag har alltid haft ett bra minne, nästan FÖR bra. Kommer ihåg det mesta, inte behövt skriva upp saker när jag varit på möten...för jag kommer ihåg nästan ordagrant vad som blivit sagt. Helt plötsligt kommer jag inte ihåg..måste skriva...och även det har jag glömt. Men nu börjar även det rätta till sig. =)


Idag har jag även fått hört att jag börjat gå ner i vikt. Jag väger mig ju inte, så jag har ju inte jättekoll. Men jag kan nog börja se lite i ansiktet att jag gått ner. Kan även märka det liite på axelpartiet. Som vanligt när man går ner så tar det ju inte där man vill först...


Nästa vecka så ska det tas prover. Det ska bli mycket spännande att se. Sen blir det ett nytt samtal med "min" kära doktor för att diskutera framtidens behov av medikamenter. Jag har ju redan fått veta att jag kommer få B12 var tredje månad. Kommer troligen få järntablettersom som ska tas dagligen.


Jag är rätt nöjd. Och kommer aldrig mer utsätta min kropp för detta igen! ALDRIG!!


//Kathy

Av Kathy Överby Nilsson - 9 juni 2013 13:03

Har de sista dagarna funderat lite på det här med B12. Kroppen bildar ju inte egen B12...Det handlar om vad man äter. Men vad ska man äta då? Ja det är egentligen husmanskost. Nu vet ju jag att jag kommer få injektioner var tredje månad med B12. Men vill ändå försöka få i mig så mycket mat som möjligt som innehåller både B12 och järn.

 

När jag har googlat på detta så kommer mat upp som jag normalt inte äter.. =( Lever o njure o sån där mat. Det äter inte jag! Men sen står det även att det är bra med mejeriprodukter. Det är ju inte heller nåt jag får i mig mycket av. Det är smöret på knäckebrödet. Återkommer till knäckebrödet senare... ;)

Jag har ju visserligen mjölk på gröten. Så lite blir det ju.

Kyckling och Fisk var även bra!! =) Och det gör mig SÅÅÅ glad! =D Jag har inga som helst problem med att äta fisk o kyckling. Det är gott!! =)

 

När vi gick på "tjockiskursen" inför operationen, så sa hon som höll i kursen:"- Måste allt vara gott då?"

Och det måste det naturligtvis inte. Men det är ju en klar fördel om man klarar att äta... Gröten jag äter på morgonen är inte god! Men jag vet att den hjälper mig. Däremot tror jag det kan bli STORA problem att få i mig Lever! URK!!! Blodpudding går! Det är inte gott, men jag får ner det.

 

Jag skulle de närmsta veckorna/månaderna behöva ha en egen dietist. =)

Få veta vilken mat som faktiskt är bra för mig utifrån mina "problem" o behov.

 

Knäckebrödet... Jag äter knappt knäckebröd längre. Förut kunde jag längta till mina älskade knäckebröd. Men inte nu längre. Jag har inte ens köpt de här stora runda paketen...Och jag saknar det inte ens. Konstigt!!! Jag som mer eller mindre levt på knäckebröd!! Kommer faktiskt inte ihåg när jag åt det sist...

 

Jag kommer nog den närmaste tiden endast tänka mat!! =) Och det är väl ett friskhetstecken!!

 

//Kathy

Av Kathy Överby Nilsson - 7 juni 2013 23:34

Hur känns det att vara pigg?


Ja ni läste rätt!


Innan min operation var ju inte mina värden så kassa som de är idag. Det har de aldrig varit. Men ingen kan ju påstå att man är så jävla pigg o alert när man bär på 50-60 kilos övervikt. Inget som jag tänkte på då. Men när jag hade gått ner alla dessa kilon så var jag ju, i min värld, pigg. Jag var glad och hade massa ork. Ork att vara mamma, hustru, dotter, barnbarn, syster osv osv. Jag hade även massa ork att driva fackliga och politiska frågor.


Undrar lite hur länge det där höll i sig? När började det barka iväg? Och varför märkte jag det inte?


Nu i efterhand kan jag ju se en massa varningssignaler som min kropp påpekade för mig. Men jag tog det inte till mig..Kanske inte ville..

Har haft en massa små migränattacker. Ibland flera på samma dag. Ibland får inte jag huvudvärk av migränen, utan jag domnar bort i höger sida... Och det flimmrar framför ögonen... Otrevligt som busen. Detta kunde vara flera gånger om dagen, i säkert en månad. Och jag sökte aldrig hjälp!!!!

Kunde somna när som helst. Lätt irriterad. Arg. Orkeslös.

Detta var ju inte jag!! Men gjorde inget!


Borde ha gått till läkaren för lääängesen. Men bättre sent än aldrig! =)


Nu har jag gjort järnbehandlingen. Den är klar, hoppas jag. Prover ska tas om två veckor. Huvudvärken o yrheten jag haft de sista veckorna är borta. Jag har påbörjat B12 behandlingen. Har nu fyra sprutor kvar.

Men jag kan inte säga att jag känner mig piggare. Inte som jag var! Har fortfarande ingen ork. Minnet är uruselt. Kanske jag inte blir så lätt irriterad längre....Tror kanske att mitt tålamod har blivit bättre.

Men hoppas nu stenhårt på att det är B12 sprutorna som ska få mig pigg!


Ringde Vårdcentralen idag. Tror att sköterskan råkade försäga sig lite. Hon sa att jag ska ha B12 spruta var tredje månad. Mhm...tänkte jag då! Det var som min faster trodde...Anledningen till allt detta är B12 brist.


Jag hoppas nånstans att jag kan hjälpa någon genom att skriva detta!! Strunta inte i kroppens signaler. Ät tabletter som läkaren sagt att du ska göra. Ät ordentligt!!

Sen hoppas jag på fred på jorden, att alla människor ska ha lika värde, ingen ska behöva gå hungrig. ;) 


//Kathy

Av Kathy Överby Nilsson - 29 maj 2013 22:11

Imorgon ska jag få dos nummer två! =) Det känns bra. Idag har yrheten börjat komma tillbaka. Vilket gör mig bekymrad. Har varit väldigt trött o slö idag. Stickningarna i armen har även kommit tillbaka.


Jag har varit pigg sedan lördag. Visst liiite huvudvärk, men inget som har varit superduper jobbigt. Men så idag så började detta helvetet igen... =( Betyder detta att min kropp behöver mer än 500 mg järn/vecka för att kunna bygga upp ett förråd? Är det lixom "slut" ? Suck! =( Ja det får jag väl svar på imorgon....


Någon som kallade sig "Doktor" har skrivit till mig här på bloggen. Denne ville tala om att Blodbrist inte handlar om att man har för lite blod... Och att oftast beror blodbrist på att man dricker för mycket alkohol....


Ja du "Doktorn".... Jag väljer att lägga ut en länk till dig så du kan läsa på om vad Blodbrist beror på. Men tackar dig för "upplysningen"! =)


www.1177.se/Varmland/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Blodbrist


Jaja...Hoppas att dosen imorgon ger effekt! =)


För övrigt så är det underbart att sommaren har kommit! =)))


//KathyAv Kathy Överby Nilsson - 25 maj 2013 17:49

Ja tiden går fort. Den 1 juni är det tre år sedan jag lade mig på operationsbordet. Tre år som har varit helt underbara.


Ett helt nytt liv. Mera ork. En helt ny energi som jag inte hade en aning om att man kunde ha. Tankar har gått kring att hålla sig i form. Jag började gå och springa, vilket var för mig helt otänkbart innan operationen. Tyvärr fick mitt småjoggande slut när jag flyttade ifrån mannen. Det gick helt enkelt inte att komma ifrån när man blev ensamstående med tre barn. =( Någon gång har jag fått barnvakt så jag har kunnat gå ut och gå. Men jag vill ju ut VARJE dag. Inte någon gång ibland. Men jag ska på något vis försöka komma igång igen! =) Får helt enkelt hitta en lösning. Alla mår bra av att röra på sig! Både för kropp och själ.


I slutet på januari i år åkte jag på min första urinvägsinfektion. Den första i hela mitt liv. Fy bövelen va ont det var. Usch. Jag fattade ju inte heller riktigt vad det var. Hade ju aldrig haft dessa problem. Men fick penicillin. I samma veva åkte jag på en influensa som hette duga. Jag blev sängliggande i TVÅ veckor!! När dessa två veckor hade gått så tog det inte länge innan jag åkte på min ANDRA urinvägsinfektion. En ny penicillinkur. Och sen har den hållit sig borta! =)


Men ända fram tills nu har jag varit fruktansvärt sliten och trött. Börjat glömma saker. Haft flera migränattacker. Har hela tiden trott att det handlat om att jag håller igång ganska rejält. Kunde komma hem från jobbet och somna efter maten. Inte riktigt likt mig.

Började fuska med maten. Eller fuska, jag har alltid haft med mig mat i väskan. Men började glömma det. När jag då kommit hem så har jag slängt i mig knäckebröd medans jag lagat middag. Detta resulterade ju i att när maten var klar, då var jag mätt. Började helt plötsligt gå upp i vikt. Vet inte hur många kilo, det märktes på kläderna. Det är inte så att jag gått upp 10 kilo eller så. Men nog för att jag märkt det.

Det pågick ända fram till nu egentligen. Då började världen bli dimmig. Jag blev yr och svim. Och väldigt trött. Och helt orkeslös. Detta pågick några dagar. Då fick min mamma nog. Det var bara att ta kontakt med Vårdcentralen. Så jag gjorde väl det.

När jag kommer dit så misstänker läkaren att jag har hjärnblödning. För att jag har en så kraftig huvudvärk. Jaha, det blev en tur till Akuten. Jag misstänkte hela tiden att jag har järnbrist. Näringsbrist.

Väl på akuten tog de EKG och massa blodprover. Men läkaren där trodde inte att jag hade hjärnblödning. Jag talade om att jag var yr och svim. Han förstod det, mitt blodvärde var på 95. Normalt sett ska det ligga mellan 120-150. Så jag hade helt enkelt Blodbrist, Anemi. Jag fick åka hem.

Dagen efter var det fasteprov. Och det visade på Järnbrist. Mitt järnvärde låg på 2,9, normalt ska det ligga mellan 9-14. Så det var en ganska rejäl brist. Men inget som krävde akut åtgärd. Detta var på fredag. Väl på måndag fick jag komma till min läkare igen. Helgen som hade passerat var ett helvete. Jag svimmade, och var helt "borta" i princip hela helgen. Ingen ork alls. Yrheten var ständig.

Hos läkaren så blev det då bestämt att jag skulle få järninjektioner. Jag blev även sjukskriven.


På torsdag den här veckan fick jag min första injektion. Jag blev jädrans pigg... i en halvtimme. Sen var det som att vara riktigt berusad. Jag ramlade, hade ingen kontroll på mina kroppsdelar. Kunde inte röra mig som jag ville. Och huvudvärken var jävulsk!

På fredag, igår, var jag inte så jättepigg på fm...men eftermiddagen var bra. Lite huvudvärk, men inget som var direkt jobbigt...om man jämför...

Idag är det lördag. Jag började dagen med huvudvärk. Sen började jag få i mig massa vätska...och poff så var huvudvärken borta. Jag inte varit yr på hela dagen. Mått jävligt bra, rent utav!! =)))

Nu ser jag framemot nästa dos. Den blir på torsdag. Jag är sjukskriven även denna veckan som kommer. Och jag ska verkligen ta den att vila upp mig på rejält!!! =)


Till er som läser det här och gjort den här operationen:

Fuska inte! Ät era järn -och B12 tabletter. Se till att ni äter hela dagen. Ha med er mat!!

Börjar ni bli slitna utan egentligen anledning, kolla upp era värden!! Ett Råd!!


Nu ska vi lördagsmysa! =)


//Kathy

Av Kathy Överby Nilsson - 7 februari 2013 23:07

Men nu till något viktigare! Nämligen MAT!!!


Jag ska ut i Rallyskogen!! =) Ska bli väldigt roligt att göra nåt annat än att ligga i "sjuksoffan" =) Hoppas bara jag orkar. Märker ju att jag blir väldigt fort sliten. Men har en dag till att vila upp mig på. Idag har jag faktiskt orkat att LAGA mat! Hemgjord potatismos och fyllda lunchkorvar. Varit på Centret TVÅ gånger. Men allt detta gjorde att det inte fanns nån ork kvar till att städa och ta hand om tvätten. Så det gäller fortfarande att ta det lugnt efter sjukperioden.

Jag är ganska säker på att det var Svininfluensan jag blev drabbad av. Alla symptom hade jag, utom andnöd. Och vad jag läst mig till, tar det tid att bli helt sig själv igen. Men jag är på rätt väg! Tack Gode Gud! =)


Men tillbaka till maten. I rallyskogen brukar det ju grillas korv. Jag är inte överförtjust i den sortens korv. Inte sen valrörelsen 2006. Och efter operationen klarar inte min mage av korvbröd. Så det betyder att jag får hitta på någon annan mat att ha med i skogen. Men vad??? Jag har ju morgondagen på mig att fundera ut något. Inte enkelt... Men jag kommer väl på nåt.


Förutom det andra jag har gjort idag så har jag färgat kläder för första gången. Felicia skulle färga till ett skolarbete. Jag passade på att kasta med en klänning och en mössa jag köpte idag. Hittade nämligen en vit pälsmössa. Denna ville jag ju ha svart. Den bidde inte alls svart!! Den blev GRÅ! =) Men det gör inget då min vinterdress är grårutig. =)

Känns bra att äntligen ha hittat en mössa som inte är FUL och som faktiskt passar. Jag fick gå till barnavdelningen för att hitta en som passa. Men va Fan! Huvudsaken är att jag har en mössa!! =)


Nu får det nog bli sängen. Imorgon ska jag försöka mig på att städa och komma på vad jag ska ha med mig för mat i skogen!!


//Kathy

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se